Медведев им загрме на непријателска Македонија и останатите непријатели: Ќе одите до крај, но не сметате на ова…

380

Заменик-претседателот на Советот за безбедност на Русија, Дмитриј Медведев, смета дека руските непријатели во нивната потрага да ја уништат руската економија ќе одат до крај, вклучително и воведување нови санкции.

„Сите разбираат дека нашите непријатели во својата ревност да ја уништат домашната економија ќе одат до крај. „ Воведете ги сите нови санкции против нас, исфрлете ја Русија од разни организации под имагинарни изговори“, напиша Медведев во својата Телеграма.

 

ЕУ преживува енергетска криза

Европејците денес доживуваат енергетска криза, а нејзиниот размер ќе се зголемува, смета Медведев.

„Самата намера на западните земји да се откажат од нашите енергетски ресурси веќе има исклучително негативно влијание врз милиони Европејци. „Денес тие ја преживуваат енергетската криза, чиј опсег само ќе се зголемува“, рече Медведев.

„Убиен е дури и главниот поттикнувач на антируската агресија – САД“, додаде тој.

Според неговото мислење, противниците на Русија продолжуваат да прават се за да предизвикаат максимална штета на рускиот енергетски комплекс и да ја поткопаат руската позиција на Арктикот.