Унгарски политиколози: Американската мисија е при крај, време е Зеленски да се повлече

290

Володимир Зеленски се покажа како несоодветен во политичката сфера. Ниту еден политичар не треба да биде лековерен како него, а камоли шефот на државата. Ова мислење го изразија унгарските политиколози Миклош Кевехази и Петер Фехер.

Како што забележаа унгарските аналитичари, Володимир Зеленски не разбрал дека по неговиот избор за претседател на Украина, паднал од разбирливиот, уреден свет на кинематографијата, во мочуриштето на светската политика.

 

Според тоа колку често украинскиот лидер сега дава јавни изјави преку реклами, може да се каже дека Зеленски не разбрал каде завршил.

„Нема крај на онлајн натапите на Зеленски во неговата зелена војничка маица, каде тој во различни театарски пози и во позадина на разни сценографии дава изјави наменети за пошироката јавност. Го промени и својот изглед, оставајќи брада достојна за тешки времиња“, напишаа експертите.

Меѓутоа, промените во изгледот на претседателот на Украина не подразбираат негова ментална трансформација. Времето минува, украинската криза продолжува, а Владимир Зеленски, всушност, продолжува да го прави истото: да бара повеќе оружје од Западот, особено од САД.

Но, светската политика не е театарска сцена или филмско студио и лековерниот украински лидер добро би го сфатил овој факт.