Провокација и од страна на Џамбазки: Шегата на Еди Рама е вистина! Македонија ќе биде западна Бугарија?

280

Ангел Џамбазки

Еди Рама, премиер на Албанија, го предава канцеларот на Сојузна Република Германија, Олаф Шолц
лекција по политичка географија на Балканот, наречена т.н Република Северна #Македонија со вистинското име – Западна #Бугарија.
Ковачвески нервозно се насмевнува, Шолц и Мицотакис се кикотат и се прашуваат каде да погледнат. Затоа што шегата е всушност самата вистина.
Кој рече дека албанските реотани полека се загреваат? И онака побрзо се загреваа од европските.