ПО ОВАА ОДЛУКА НА ПУТИН ПОВЕЌЕ НИШТО НЕМА ДА БИДЕ ИСТО! Рускиот претседател потпиша нови закони

Претседателот на Русија донесе уште една важна одлука.

Рускиот претседател Владимир Путин по 15 март ги потпиша законите за неизвршување на одлуките на Европскиот суд за човекови права, така што одредбите на тој суд ќе престанат да бидат основа за преиспитување на одлуките на руските судови.

Државната дума на Русија усвои пакет од два нацрт-закони кои подразбираат дека наредбите на Европскиот суд за човекови права, издадени по 15 март, нема да бидат исполнети во Русија и дека тие ќе престанат да бидат основа за преиспитување на рускиот судски одлуки.

На 15 март Москва објави дека се повлекува од Советот на Европа и Европската конвенција за човекови права, наведувајќи дека ќе ги исполни одлуките на Европскиот суд за човекови права доколку тие се во согласност со Уставот на Русија.

Истиот ден, Парламентарното собрание на Советот на Европа едногласно усвои резолуција во која на Комитетот на министри на таа организација му укажа дека Москва не може да биде членка на Советот на Европа. Следниот ден Комитетот на министри на Советот на Европа донесе одлука за престанок на членството на Русија во организацијата на 16 март.

Според Министерството за одбрана на Русија, на 25 март вооружените сили на Руската Федерација ги извршиле главните задачи од првата фаза – тие значително го намалиле борбениот потенцијал на Украина. Главната цел во рускиот воен оддел сега е ослободување на Донбас, соопшти Министерството за одбрана. Заедно со руската армија, во регионот дејствуваат единиците на ДНР и ЛНР.

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа