РУСКИТЕ ДИПЛОМАТИ ДОБИЈА ШОКАНТНО ПИСМО: Дали Америка да се предаде Путин?

351
Рускиот амбасадор во Соединетите Американски Држави, Анатолиј Антонов изјави дека добил писмо во кое се бара да се изјасни против руската влада.

– Неодамна добив писмо по пошта, во кое ме покануваат да зборувам против мојата татковина и да ги осудам постапките на рускиот претседател. Ме советуваа да прашам во кабинетот на заменик-државниот секретар на САД, Венди Шерман, дали сум подготвен да го прифатам предлогот –  изјави амбасадорот во вторникот при посетата на руската телевизија, пренесува ТАС С.

Антонов додаде дека руската амбасада побарала објаснувања од американскиот Стејт департмент за ова прашање.

–  Мислам дека американскиот амбасадор или американските дипломати во Москва не добиваат писма од ваков вид, кои според мене се провокативни –  нагласи тој.

Антонов рече дека не може да најде зборови да го изрази своето незадоволство од најавите на американските медиуми кои ги повикуваат руските војници и дипломати да ја предадат својата татковина.

Според рускиот дипломат, неколку лица биле забележани како прават визит-картички со телефонски броеви пред руската амбасада и ги повикале своите службеници да „комуницираат со агентите на ФБИ“, а Антонов нагласил дека не може со сигурност да каже дали тие луѓе се навистина Американски специјални сили, агенти или обични провокатори, според ТАС С.