Украиа снемува војници! Планира да регрутира 16 годишни деца? Поранешниот украински пратеник ги предупредил сонародниците што им подготвува Зеленски

100
Поранешниот пратеник на Врховната рада на Украина, Илја Кива, изјави дека украинскиот парламент е подготвен да го разгледа предлог-законот за регрутирање во армијата на 16 години.

Моментално е регрутиран во војска во Украина на 18-годишна возраст.

– Врховната Рада на Украина е подготвена да го разгледа предлог-законот со кој ќе се овозможи регрутирање на деца од шеснаесет години во војска! Украинци, разбирате дека Зеленски не само што ве осуди на смрт вас возрасните, туку сака и да ви ги одземе децата . Украина конечно беше претворена во нацистичка Германија во 1945 година – напиша Кива на својот канал Телеграм.