Родина Македонија и се извини на Русија за одлуката на испоставата на УЧК во Македонија да го забрани летот на Лавров. Не е ова одлука на македонскиот народ

403
Срамна е одлуката на МНР, односно испоставата на УЧК, да не дозволи прелет на авионот на Министерот за надворешни работи на Русија, почитуваниот Сергеј Лавров за официјална средба во трета земја!
Срамен е и молкот на двете евроатлантистички партии СДС на нивната земја и ДПМНЕ на нивниот народ, кои се само декор на оваквата политика, која е антинародна, антимакедонска.За жал и добар дел од нашиот народ дреме во двете идеолошки умрени евроатлантски системски партии ДПMНЕ и СДС и се дел од оваа срамна политика, која Македонија веќе скапо ја чини.Цените на енергенсите, вештачкото ѓубриво, храната, неизвезеното земјоделско производство, уништени енергетски капацитети, хидро потенцијал е пред се ПОСЛЕДИЦА на погрешните политики токму на оваа влада, инсталирана преку изборен менаџмент и шарени револуции, уценети политичари, итн…Родина Македонија го осудува овој антинароден и антимакедонски чин од страна на МНР, односно испоставата на УЧК и јавно се извинува на Русија и рускиот народ поради постапките на таканаречената Влада на „Северна“!!