ЗЕЛЕНСКИ ЈА ПРИЗНА ГОРКАТА ВИСТИНА: Два града се МРТВИ, руските сили се многу помоќни, ако го пробијат Донбас ќе биде многу тешко за нас!

252
Руската војска има и нумеричка предност

Зеленски рече дека ситуацијата за Украина ќе стане многу тешка доколку Русија упадне во источниот регион Донбас.

Силите на Москва се „побројни и помоќни“, рече Зеленски , но тој изјави дека украинските сили ги имаат „секакви шанси“ да возвратат и дека украинскиот тим „ќе донесува одлуки во согласност со ситуацијата“ .

Помеѓу 10.000 и 15.000 цивили сè уште се во Северодонецк, кој со недели е гранатиран од руската артилерија, рече Зеленски.

Тој рече дека ситуацијата за Украина ќе стане многу тешка доколку Русија навлезе во источниот регион Донбас.

Владимир Зеленски

Владимир Зеленски
Фото: Profimedia

Украинскиот претседател Владимир Зеленски призна дека руските сили имаат нумеричка предност во битката за источниот град Северодонецк , но инсистираше на тоа дека украинските сили ги имаат „секакви шанси“ да возвратат.