БАЈДЕН ЈА ШОКИРАШЕ ПЛАНЕТАТА СО ИЗЈАВА: „Украина ќе мора да отстапи дел од својата територија на Русија“

180

Американскиот претседател Џозеф Бајден не ја отфрли можноста Украина да мора да отстапи дел од својата територија на Русија за да ја заврши војната со Москва, оценува Њујорк пост, цитирајќи ја денешната изјава на американскиот претседател.

Њујоршкиот весник го пренесува обраќањето на Бајден, при што новинарот го прашал „дали Украина ќе мора да даде дел од територијата за да се постигне мир“.

„Од почетокот реков и секогаш ќе кажам, а нема сите да се согласат со мене: ништо за Украина не е возможно без Украина. Тоа е нивна територија. Нема да им кажам што да прават или да не прават“, започна Бајден. .

Можеби ќе ти се допаѓа
My Blog