Најдобриот економист во државава Хајредини: Oвој буџет е скроен да се одржи власта, а не за поддршка на најпогодените граѓани

124

Власта направи големи грешка во справувањето со економската криза иако може да се правдаат дека не можеле да знаат дека ќе дојде до вакви пореметувања и поскапувања на сите производи и енергенсите, вели поранешниот министер за финансии Џевдет Хајредини за „Република“.

Треба да се запрашаме дали овој буџет што го имаме сега е скроен да има поддршка за најпогодените слоеви на населението.Не, тој е скроен по секоја цена за да се одржи власта-смета Хајредини.

Целото интервју со Хајредини ќе биде објавено во сабота. Во него тој зборува за антикризните мерки, за ДУИ, за лошите патишта и дали излезот од оваа криза се предвремени избори.