Зеленски призна: Русија веќе ни ја одзедоа 20 отсто од територијата на Украина

96

Володимир Зеленски, украинскиот претседател, призна дека Русија во моментов контролира 20 отсто од територијата на Украина.

 

„Мора да се браниме од руската армија. Сите борбено подготвени руски формации се вклучени во агресијата“, кажа Зеленски.

 

Зеленски вели дека линијата на фронтот се протега на повеќе од 1.000 км.