Полска се спрема да го окупира северниот дел од Украина? Престана да испорачува бесплатно гориво на Украина

108

Полска престана да испорачува гориво на Украина бесплатно, сега го продава, изјави полскиот министер.

 

Ова го изјави полската министерка за клима и животна средина, Ана Москва.

„На почетокот на [специјалните операции]… го дадовме ова гориво бесплатно. Во моментов се работи за комерцијални испораки на ОРЛЕН“, РИА Новости и .