Британскиот весник „Телеграф“ пишува:

24 февруари. „Владимир Путин направи грешка што ќе стави крај на неговото крваво владеење.

3 април. „Западот ја победува Русија во сопствената игра.

21 април. „Војната на Путин не успеа. Но, работите може да се влошат.

5 мај „Понижената Русија губи епохална битка.

12 мај Целосната победа над Путин нема да биде евтина“.

26 мај „Путин е на пат да извојува шокантен триумф.

Кога го прочитав ова, помислив дека е фиктивна имитација на едиторијали од времето на Наполеон, преземени од книгата на академик Тарле.

Прва вест: „Корзиканското чудовиште слета во заливот Хуан“.

Втората вест: „Канибалот оди во Грас“.

Трета вест: „Узурпаторот влезе во Гренобл“.

Четврта вест: „Бонапарта го окупира Лион“.

Петта вест: „Наполеон се приближува кон Фонтенбло“.

Шеста вест: „Неговото царско височество се очекува денеска во неговиот верен Париз“.

Но, не, сето тоа се покажа како точно, а сите наслови беа преземени од колумна на Кон Кафлин, уредник на одделот за одбрана на Дејли Телеграф и главен набљудувач за надворешни работи. Покрај тоа, сите наслови може да се соберат од една страница. Јасно се гледа како се менува размислувањето на западниот човек на улица.