УЖАС! 26-годишник почина по вакцина против Ковид 19

Hadassah Ein Kerem Hospital team members wearing safety gear as they work in the Coronavirus ward of Hadassah Ein Kerem Hospitall in Jerusalem on February 01, 2021, during a 3rd nationawide full lockdown, in an effort to prevent the spread of the Coronavirus. Photo by Olivier Fitoussi/Flash90 *** Local Caption *** מחלקה חולה מחלקת קורונה וירוס חולה חולים הדסה עין כרם רופאים אחיות עובדים מונשמים
159

26-годишниот Британец починал од компликации по примањето на вакцината AstraZeneca против КОВИД 19, откако му биле дадени застарени информации за ризикот од згрутчување на крвта, утврди истрагата.

 

Џек Херн почина во јуни минатата година, помалку од две недели откако ја прими вакцината во Вест Мидлендс. Еднонеделната истрага во судот на патолог во Бирмингем рече дека општ лекар го информирал Херн дека ризикот од згрутчување на крвта во мозокот е еден на 250.000 за неговата возрасна група, додека најновите упатства на NHS го проценуваат на еден од 50.000.

Херн, чија девојка Алекс Џонс исто така ја прими вакцината AstraZeneca против СОВИД-19 во клиниката, се разболе осум дена по инјекцијата и почина во болница на 11 јуни и покрај итната операција.