Русија наводно размислува за друг напад на украинскиот главен град Киев. Медуза,независната руска информативна интернет страница објави “Во Москва постои надеж дека Русија ќе победи во војната со Украина”

Администрацијата на Владимир Путин започнува да крои план како да издвои потполна победа до крајот на годината, известуваат извори од Медуза.

Според Медуза постојат минимални и максимални прагови за прогласување на успешно заваршување на специјалната воена операција.

Минимумот е превземање на источната регија на Донбас, а маскималниот праг е превземање на Киев. Претходниот напад на главниот град не беше успешен па затоа Русија се фокусира на Донбас.

Се претпоставува дека Москва планира друг обид за превземање на Киев. ” Руските воени челници очигледно се помирија со фактот дека главниот град не може да се превземе со мало крвопролевање, што значи за секоја друга офанзива би биле потребни повеќе војници” – пишува Медуза.