Од јуни не чека нов раст на цените, мерките за замрзнување на цените кои ги донесе владата истекуваат на крајот на месецов, а нови мерки нема да има.

Не чека поскапување и на струјата, храната, бензинот но и на каматите на кредитите.

СКЕН анализираше – што се ќе поскапи?