ЛАВРОВ: Западот објави ТОТАЛНА ВОЈНА на целиот РУСКИ свеспремете се за црни сцеарија и голема војна

174
Непријателските нации користат многу средства што им се на располагање за да ја оштетат и ограничат Русија, изјави денеска рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров. 

Конфликтот меѓу западните нации и Русија е „тотална војна“, изјави во петокот рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров за време на состанокот со шефовите на руските региони.

Руското општество и големите политички сили ја поддржуваат одлуката на владата да се соочи со предизвикот, додаде тој.

Западните држави „ги удвојуваат, тројно и четирикратно ги зголемуваат своите напори да ја одвратат нашата нација“. „Тие користат широк спектар на алатки, од еднострани економски санкции до целосно лажна пропаганда во глобалните медиуми“, рече Лавров, истакнувајќи дека „русофобијата на ниско ниво, промовирана од многу влади на наше најдлабоко жалење, се искачи на невидени нивоа“.