Следува ВИП третман! Членот на Азов кој им се закануваше на Рамзан Кадиров и неговото семејство денеска пристигна во затвор во Чеченија (ВИДЕО)

387

Според руските медиуми, Дејвид Касаткин, озлогласениот член на Азов кој му се закануваше на чеченскиот лидер Рамзан Кадиров и неговото семејство, денеска е однесен во истражниот затвор во главниот град на Чеченија, Грозни.

 

Меѓу борците на украинскиот баталјон Азов кои се предадоа, откако поминаа еден месец закопани во фабриката Азовстал, најистакнат е неонацистот Давид Касаткин, кој за жал е познат по крвавите масакри што му се припишуваат.

Човекот, познат и како „Џимик“ (хемичар на руски), бидејќи наводно готвел дрога на училиште, е препознаен меѓу војската поради контроверзните тетоважи што ги носи на своето тело. Националистот пред камерата покажа тетоважи со сатанистички симболи, со ликот на Бафомет, како и нацистички симболи.

Дополнително, беше истетовиран фразата „Jedem das Seine“, термин што значи „секој свој“ што се појави на влезот во нацистичкиот концентрационен логор Бухенвалд. Други тетоважи реагираа на насилни пораки како „Убиј ги сите“.