Поранешниот собраниски спикер Тито Петковски за Канал 5 вели дека затворањето на вратите во домот кој треба да е симбол на парламентарната демократија за да се пребројат пратениците е недозволиво и ниту еден деловник за работа според него, тоа не го оправдува