„ПОДГОТВЕНИ СМЕ СИЛНО ДА ОДГОВОРИМЕ! Русите порачаа дека ќе ја отфрлат секоја агресија што им се заканува – ја споменаа и Третата светска војна!

415

Дмитриј Медведев проговори и ја спомна Третата светска војна!

Русија нема да дозволи избувнување на Третата светска војна, но во случај на напад, во исто време е во состојба да одговори исклучително силно , изјави заменик-претседателот на Советот за безбедност на Руската Федерација, Дмитриј Медведев. Телеграмски канал по посетата на нуклеарниот центар Саров.

Тој го нарече нуклеарниот штит на земјата „арсенал на модерно, доверливо и ефикасно оружје“, кое „продолжува да ги лади амбициите на оние кои се подготвени да ја започнат третата светска војна со свои и туѓи раце“.