Што се случува Украинците жестоко напаѓаат? Русите се повлекуваат од секаде? БИТКАТА ЗА ВТОРИОТ ПОГОЛЕМ ГРАД ЗАВРШИ! Украинците бркаат руски војници, Киев разви ОПАСЕН план за Белгород! (МАПА)

118
Украинците во голем контранапад

Украинските сили ги спречија руските трупи да го опсадат и заземат Харков. Украина веројатно ја доби битката кај Харков, вториот по големина град во земјата, објави во својата најнова анализа Институтот за проучување на војната.

Украинските сили ги спречија руските војници да го опсадат и заземат Харков, а потоа ги протераа од околината на градот, пишува Институтот.

– Руската армија најверојатно одлучила целосно да се повлече од своите позиции околу Харков, соочена со украинската контраофанзива и ограничена достапност на засилувања – се наведува во анализата.