„ЌЕ ИМА НАЈБЕСНИ БИТКИ“ Експертот ја открива главната цел на Русија, Путин испрати ДВЕ КЛУЧНИ ПОРАКИ до светот

156
Камењецки вели дека говорот на рускиот претседател Путин има две клучни точки.

Светот внимателно го следеше вчерашниот говор на рускиот претседател Владимир Путин на прославата на Денот на победата во Москва, а професорот Максим Каменецки од Институтот за меѓународни односи во Киев смета дека рускиот лидер испратил две пораки до светот . 

Камењецки вели дека говорот на рускиот претседател Путин има две клучни точки.

– Мислам дека неговата главна порака е дека Русија е опкружена, дека се во непријателска средина и дека ќе продолжи со овие операции –  вели тој.

Камењецки оценува дека Русите всушност ја водат целата операција во Украина поради снабдувањето на Крим.

Руската армија

Руската армија
Фото: Profimedia

– Сакаат да овозможат снабдување со свежа вода од Днепар до Крим преку регионот Керсон, бидејќи Крим тоа го нема. Ова се двете главни цели. Таму ќе се водат најжестоките битки – вели Камењечки во емисијата „Добро утро, Хрватска“.