Зошто го кријат ова??? Најголемата универзитетска болница во Берлин повика на итна помош за жртвите од вакцинацијата: 500.000 луѓе страдаат од сериозни несакани ефекти

Студија за несакани ефекти по вакцинацијата против корона се спроведува во Charite во Берлин, најголемата универзитетска болница во Германија. Професорот Харалд Метс ја води студијата и повикува на повеќе контакт точки за погодените.

 

Бројот на сериозни компликации по вакцинацијата против Сарс-КоВ-2 е 40 пати поголем од претходно забележан од Институтот Пол Ерлих (ПЕИ). Ова е еден од резултатите на долгорочното набљудувачко истражување на Универзитетскиот центар Шарите во Берлин. Директорот на студијата, професорот Харалд Метес, сега бара повеќе контакт точки за погодените.

Студија со околу 40.000 учесници
Студијата „Безбедносен профил на вакцините против Ковид-19“ (скратено „ImpfSurv“), која се фокусира на ефектите и несаканите ефекти од различни вакцини, трае една година. Во редовни интервали низ Германија се интервјуирани околу 40.000 вакцинирани лица. Учеството во студијата е доброволно и независно од тоа како вакцините влијаат на субјектите.

Еден резултат: осум од 1.000 вакцинирани луѓе се борат со сериозни несакани ефекти. „Бројката не е изненадувачка“, објаснува проф. д-р. Харалд Матес, водечки водач на студијата: „Одговара на она што е познато од други земји како Шведска, Израел или Канада. Патем, дури и производителите на вакцини веќе имаат воспоставено слични вредности во нивните студии. Конвенционалните вакцини, како што се полио или сипаници, имаат значително помалку сериозни несакани ефекти.

Некои несакани ефекти траат со месеци
Сериозните несакани ефекти се симптоми кои траат со недели или месеци и бараат лекарска помош. Тука спаѓаат болки во мускулите и зглобовите, воспаление на срцевиот мускул, прекумерни реакции на имунолошкиот систем и невролошки нарушувања, односно оштетување на нервниот систем. „Повеќето несакани ефекти, вклучително и тешките, исчезнуваат по три до шест месеци. Но, за жал, има и такви кои траат многу подолго“, известува професорот Матес.

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа