Државата започна истрага против стотици медицински работници поради поплаки поврзани со КОВИД

Државата Мичиген истражуваше стотици медицински сестри и лекари, вклучително и главниот медицински истражувач, во врска со наводите за КОВИД. Обвинувањата се движеа од снимање на свадба каде што некои гости не носеа маски до кажување на луѓето да не ја земаат вакцината.

 

Властите отфрлија многу жалби. Десетици се уште не се истражени, а голем број работници се испратени на дисциплински мерки. Некои се упатени до Канцеларијата на јавниот обвинител на Мичиген за понатамошно гонење.

Специјалист за алергија и астма е еден од случаите испратени до државниот обвинител. Во тужбата се обвинува докторот дека му препишал „смртоносна доза“ на ивермектин.

Копиите од тужбите, од кои вкупно се повеќе од 500, беа доставени исклучиво до Епок Тајмс. Пацифичкиот институт за правда доби записи преку барања за ПДИ. Институтот застапува дел од обвинетите медицински сестри и лекари.

Одделот за лиценцирање и регулаторни работи во Мичиген ги прими и ги истражи жалбите. Оние што ги истражувале или биле отпуштени или упатени во неговиот дисциплински оддел или во канцеларијата на АГ. Многумина се наведени како сè уште на списокот „под надзор на одборот“. Списокот доставен до институтот вклучува жалби од 24 февруари 2022 година.

Една од медицинските сестри претставена од Пацифичкиот институт за правда е Холи Остин, колеџ професор по обука за медицински сестри, која има докторат на оваа област.

Таа се соочи со одземање на дозволата од Одделот за лиценцирање и регулаторни работи на Мичиген затоа што зборуваше на состанокот на државниот училишен одбор во декември 2021 година како родител против плановите за повторно воспоставување на задолжителното носење маски на училиште за нејзините деца.

Дејв Питерс, адвокат во Пацифичкиот институт за правда, изјави за Epoch Times дека бил шокиран кога државата ја продолжила истрагата за Остин, дури и откако тој доставил одговор од 100 страници на наводите на државата дека шири дезинформации.

„Не толку одамна, се сеќавам, ваквите постапки на државните органи или во кое било друго време би ја принудиле целата новинарска заедница да се побуни против сузбивањето и заплашувањето на слободата на говорот“, вели Питерс, кој исто така има магистер по медицина.

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа