Почнаа воените вежби во украинскиот град Подолск. Градот се наоѓа во близина на воените магацини, кои се наоѓаат во близина на селото Колбаснаја во Придњестровје.

Градската заедница Подолск во својот канал Телеграм забележува дека воените маневри ќе се одржат во текот на три дена: од 28 до 30 април. Експертите сметаат дека непланираните вежби на украинската армија може да се објаснат со ситуацијата што се развива околу Придњестровската Молдавска Република.

Растојанието од Подолск до Колбаснаја е околу 20 км. Селото е дом на едно од најголемите магацини за оружје во Европа, чувано од руски мировници.