ЧОМСКИ: Албанците се најголемиот срам на модерна Европа – тоа се диво племе

558

Американскиот филозоф тврди дека Албанците се најголемиот срам на модерна Европа бидејќи им дозволиле да го отстранат домаќинот кој ги примил и од мнозинството да направат малцинство.

Американскиот филозоф Ноам Чомски тврди дека Албанците се најголемиот срам на модерна Европа затоа што дозволиле да го отстранат домаќинот кој ги примил и да направат малцинство од мнозинството.

Чомски за списанието „Фореин аферс“ меѓу другото напиша дека по падот на Берлинскиот ѕид во Европа постои желба на малите народи да се одвојат од поголемите матични републики.

Како пример го наведе распадот на СССР и Југославија, но и зајакнувањето на сепаратизмот во Шпанија и Украина.

убиството на Ивановиќ Чомски во еден дел од текстот остро ги нападна Албанците, велејќи дека Србите во Косово ги прифатиле како дивјачко племе, што е срамота.

Тој го споредува овој потег со борбата на Израелците и Палестинците за територија.

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Пристапете директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа