Измена на временските услови! Саудиска Арабија започнува програма за сеење облаци

55

Со децении, ако не и подолго, се разговараше за можностите на познатото „прскање“ кое има за цел да го модифицира воздухот и да влијае на здравјето на граѓаните. Секоја слична тема автоматски се става зад оградата на „теоријата на заговор“ и се оценува како невозможна, додека оние кои заговараат вакви теми се исмејуваат, но дали е тоа навистина невозможно?

 

Но, што е со модификацијата на времето што до неодамна исто така беше класифицирано како „теории на заговор“?

Со тоа, модификацијата на времето се чини дека денес е во ред, т.е. таа стана прифатлива по некое чудо.

Според RT, првата фаза од саудиската програма за сеење облаци започна во вторникот над главниот град Ријад, со цел да се зголемат годишните врнежи во кралството , кое е една од најсушните земји во светот.

Можеби ќе ти се допаѓа
My Blog