Турскиот претседател Реџеп Таип Ердоган рече дека Русија и Украина постигнале „консензус“ за четири од шесте точки во разговорите. Според него, Киев не е подготвен да прави отстапки само за прашањето за сопственоста на Крим и Донбас. Во исто време, Украина рече дека Ердоган не ја кажува вистината, а Украина „зазеде цврст став“ во разговорите.

Русија и Украина се блиску до консензус за четири од шест точки во преговарачкиот процес. Ердоган им изјави на новинарите по враќањето од Брисел, каде што присуствува на вонреден самит.