Вакцинираните луѓе имаат 5 до 25 пати поголем ризик од воспаление на срцето отколку невакцинираните

Воспалението на срцето кое бара болничка нега било почеста кај луѓето кои примиле вакцина против КОВИД-19 отколку кај оние кои не ја примиле, според новата студија спроведена на десетици милиони Европејци.

 

Стапките на миокардитис или перикардитис, два типа на воспаление на срцето, се над нивото на невакцинираната група, поставена на 38 на 100.000 по примањето втора доза на РНК (mRNA) вакцина кај мажи на возраст од 16 до 24 години – групните студии покажаа дека тие се со најголем ризик од воспаление на срцето по вакцинацијата – открија истражувачи од здравствени агенции во Финска, Данска, Шведска и Норвешка.

„Овие дополнителни случаи кај мажите на возраст од 16 до 24 години кореспондираат со 5-кратно зголемен ризик по вакцината Comirnaty и 15-кратно зголемен ризик по Spikevax во споредба со невакцинирани луѓе“, рече д-р Рикард Љунг, професор и лекар во Шведската агенција за лекови. Главните истражувачи во студијата изјавија за The Epoch Times во е-пошта.

Comirnaty е бренд за вакцината Pfizer, додека Spikevax е бренд за вакцината Modern.

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа