Астрофизичар од Харвард вели дека вонземската технологија е во Тихиот Океан и дека сака да ја најде

315

Водечки астрофизичар смислува план да испрати тим во длабочините на Тихиот Океан во потрага по она што тој мисли дека е напредна технологија за вонземјани.

 

Астрофизичарот Ави Лоеб верува дека меѓупланетарниот објект што се урна на Земјата во 2014 година бил еден вид вселенски брод. Неговата теза е контроверзна во научната заедница.

Според информациите објавени од Вселенската команда на Соединетите Американски Држави (USSC) минатата недела, објектот навистина дошол од друг ѕвезден систем. Агенцијата утврди дека проектилот – кој прелетал низ небото покрај брегот на островот Манус, Папуа Нова Гвинеја – бил метеор.

Според Њујорк пост, проф. Лоеб, од друга страна, не мисли така. Во изјавата објавена во средата, тој посочи дека објектот можеби е создаден од вонземјани.

„Нашето откритие на меѓуѕвезден метеор најавува нова граница во истражувањето“, напишал астроном од Харвард во статија за The Debrief.

„Основното прашање е дали некој меѓуѕвезден метеор може да укаже на состав кој недвосмислено е од вештачко потекло. Уште подобро, можеби некои технолошки компоненти би го преживеале ударот“.

По поминати децении во истражување на астрономијата, проф. Лоеб неодамна го привлече вниманието на можноста дека животот постои на друго место освен на Земјата. Други во неговата област го критикуваа за неговите теории за вонземјаните, кои привлекоа големо внимание.

Проф. Лоеб, додека работел со студент од Харвард, бил астроном кој пред неколку години утврдил дека објектот е меѓуѕвезден. По истрагата, дуото напишало труд за тоа, но им било кажано да не го објавуваат бидејќи користеле доверливи владини информации.

Можеби ќе ти се допаѓа
My Blog