Еве решение за Џо Бајден нема веќе да се поздравува со невидливи луѓе! Русите почнаа да произведуваат препарати за деменција

69

Во Москва започна производството на нов лек за терапија против деменција за време на Алцхајмерова болест, изјави заменик-градоначалникот за економска политика на Москва Владимир Јефимов.

 

„Во рамките на медицинската технологија, опрема и биофармацевтски производи, „Технополис“ Москва вработува околу 30 компании кои значително придонесуваат за развојот на современата медицина и обезбедување на главниот град и руските региони со лекови и медицински производи“, изјави тој за телевизијата „Москва 24“.

Подготовката ќе биде во форма на таблети, а во руските аптеки ќе се појави до крајот на април.

Можеби ќе ти се допаѓа
My Blog