„Атанас Крастин, вонреден и ополномоштен амбасадор на Република Бугарија во Руската Федерација, беше поканет во руското Министерство за надворешни работи, каде му беше врачена нота од Министерството со која вработените во бугарската амбасада во Москва ги прогласува за „персона нон грата“., се вели во соопштението.

Министерството истакна дека оваа мерка е одговор на одлуката на Бугарија донесена во март да прогласи 10 дипломати од руската амбасада во Софија за „персона нон грата“, објави Си-Ен-Ен.