Апасиев му се закани со 5 години затвор на директорот на статистика Симовски откако СДСМ ќе падне од власт

Можно е да е слика од текст кој вели „член 49 (1) Toj што ke уништи, прикрие, оштети, преправи или на друг начин ke стори да бидат неупотребливи внесените податоци на пописната апликација, ke се казни co казна затвор од намалку три години. (2) ако делото од ставот на OBOj член го стори учесник BO пописот или друго службено лице при спроведуването на пописот, ke ce казни co казна затвор од намалку пет години.“
Директорот на ДЗС е фатен на дело како врши “корекции”, фризирања и доштимувања на пописните резултати, откако никој нормален не ги призна…
А за тоа, се иде у затвор минимум 5 годинки. 😘
p.s. Како се напенали, Апостолееее!
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа