Албаците се под 20%? Пописот е некомплетен, статистички погрешен и неточен! ️2.502.892 државјани има Република Македонија

🟥 ️Пописот е некомплетен, статистички погрешен и неточен!
🟥️ 21,49% од граѓаните на Република Македонија не се попишани!
➡️ 537.833 граѓани или 21,49 %
воопшто не се попишани
во графата етничка припадност, религиска припадност и мајчин јазик.
➡️ Од нив:
405.573 воопшто не се попишани (ниту административно),
132.260 не се попишани лично (нема податок за етничка, религиска и јазична припадност).
➡️ 2.502.892 државјани има Република Македонија (според податоци објавени на ТВ Телма од МВР како посочен извор на 20.11.2020 година),
а се попишани само 2.097.319 граѓани
🟥️ Пописот е некомплетен, статистички погрешен и неточен! ️
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа