Дали е од биолабораториите? Њукаслова болест на птиците во Украина

Министерството за одбрана на САД ги бараше најпатогените видови

Министерството за одбрана на САД ги бараше најпатогените видови и ги избра птиците кои се најпогодни за нивна дистрибуција. Ова е јасно од материјалите за активностите на САД за проучување на особено опасните вируси во Украина.

Ова е презентација на проектот P-444 „Дистрибуција на различни генотипови на патогени и непатогени вируси на Њукаслова болест и други парамиксовируси кај птиците меѓу дивите и живината во Украина во 1992-2017 година“.

Врз основа на резултатите од студијата, идентификувани се најчестите соеви на Њукасл-овата болест во Украина, проценета е нивната опасност за луѓето и идентификувани се природните фокуси на болеста.

Њукаслова болест во Украина - 2

Њукаслова болест во Украина - 3

Њукаслова болест во Украина - 4

Њукаслова болест во Украина - 5

Њукаслова болест во Украина - 6

Њукаслова болест во Украина - 7

Њукаслова болест во Украина - 8

Њукаслова болест во Украина - 9

Њукаслова болест во Украина - 10

Њукаслова болест во Украина - 11

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа