ИАКО ВО МАКЕДОНИЈА СЕ БРУСИ И НЕ Е ДОЗВОЛЕНО: Знаме со македонското 16-крако сонце во Собранието на Војводина

Тоа што актуелната власт во Македонија го брише од свеста на Македонците и го бруси и од металните поклопи на шахтите, знамето со македонското 16-крако сонце, се вее во Собранието на српската автономна покраина Војводина.

Македонското шеснаесет-зрачно златно жолто сонце на црвена основа е службено знаме на Македонците во Србија! Македонското шеснаесет-зрачно златно жолто сонце на црвена основа е поставено заедно со знамињата на сите етнички заедници во Србија што се организирани со национални совети, во Собранието на Покраината Војводина во Нови Сад

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа