За што Русите ги обвинуваат САД и Украина? „Подготвуваат напад на инсекти, лилјаци, птици преселници…“

Информациите добиени од руското Министерство за одбрана ја потврдуваат водечката улога на Пентагон во финансирањето и спроведувањето воено-биолошки истражувања во Украина.

На 7 март, Министерството за одбрана на Русија објави дека повеќе од 30 лаборатории во Лавов, Харков и Полтава работат со опасни инфективни агенси во рамките на воено-биолошката програма предводена од САД, пренесува RT.

Конкретно, добиените податоци сведочат за работата со причинителите за чума, антракс и бруцелоза, а целта на биолошкото истражување финансирано од Пентагон била да се создаде таен механизам за дистрибуција на смртоносни патогени.

Се наведува и дека САД веќе евакуирале поголем дел од документацијата и базите на податоци од украинските лаборатории.

Кирилов објасни, пренесува RT, дека Пентагон во Украина бил заинтересиран за вектори на инсекти кои се способни да шират особено опасни инфекции.

Проект UP-4: Птици преселнициПроектот UP-4, кој беше реализиран со учество на САД и лаборатории од Киев, Харков и Одеса, е дизајниран да ја проучув можноста за ширење особено опасни инфекции со помош на птици преселници, чии рути минуваат низ територијата на Русија. .

„Неговата цел беше да ја проучи можноста за ширење на особено опасни инфекции преку птиците преселници, вклучително и високопатогениот грип Х5Н1, чија смртност кај луѓето достигнува 50 отсто, како и Њукаслската болест“, рече Кирилов.

Птиците со прстени пуштени во интерес на воено-биолошката програма од биосферниот резерват Асканија-Нова Керсон биле фатени во април 2021 година во регионите Иваново и Воронеж во Русија, се вели во документот доставен од руското Министерство за одбрана, на кој се повикува РТ. .

Проект R-781: лилјаци

Кирилов зборуваше и за проектот Р-781 каде, според него, лилјаците се сметаат за носители на потенцијални агенси на биолошкото оружје.

Тој додаде дека проектот се реализира со учество не само на украинската, туку и на грузиската биолошка лабораторија под контрола на Пентагон, во соработка со Политехничкиот институт од Вирџинија и Геолошкиот завод на САД.

Цел: Напад врз одредени етнички групи?

Игор Кирилов вели дека веројатно една од задачите на САД и нивните сојузници е да создадат биоагени кои можат селективно да влијаат на различните етнички групи на населението.

Тој објасни дека голема количина крвен серум од жителите на различни украински региони кои припаѓаат на словенската етничка група била пренесена од Украина во странство.

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа