(Видео) Русите ја хакираа украинската служба за безбедност: Објавија листа на 50.000 борци, докази за тортура и останати доверливи податоци

Руската хакерска група „KILLNET“ ги хакираше базите на податоци на Службата за безбедност на Украина. Беше објавено дека сајбер борците имаат целосни досиеја за 49.497 луѓе, тајни документи за специјални операции во Донбас, методи за влијание врз затворениците (вклучувајќи тортура), како и информации за нацистичките организации во Украина.

Службата за безбедност на Украина е орган за спроведување на законот и главна безбедносна агенција на украинската влада, во областите на контраразузнавачка активност и борба против тероризмот .

На Службата за безбедност на Украина, во рамките на нејзините надлежности утврдени со закон, е доделена заштита на националниот суверенитет, уставниот поредок, територијалниот интегритет, економскиот, научниот, техничкиот и одбранбениот потенцијал на Украина, правните интереси на државата и граѓанските права. од разузнавачки и субверзивни активности на странски специјални служби и од незаконско мешање во обид на одредени организации, групи и поединци, како и во обезбедувањето на заштита на државните тајни.

Други должности вклучуваат борба против злосторствата што ги загрозуваат мирот и безбедноста на човештвото, тероризмот, корупцијата и организираните криминални активности во сферата на управувањето и економијата, како и други незаконски дејствија кои веднаш ги загрозуваат виталните интереси на Украина.

Погледнете го видеото од податоците во продолжение:

facebook
ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа