ПЛАНОТ ЗА ТРИ СВЕТСКИ ВОЈНИ ОТКРИЕН ВО ПИСМО НА НАЈМОЌНИОТ МАСОН ВО ИСТОРИЈАТА, АЛБЕРТ ПАЈК

Целиот естаблишмент, барем делот од врвот на пирамидата, е собран околу истата идеја, а тоа е конечното владеење на една светска влада. Овие идеи траат повеќе од еден век. Разни тајни организации, монетарни фондови, како и бројни окултни организации кои обединуваат истакнати и учени луѓе, луѓе кои формирале тајни друштва, меѓу кои: масоните, илуминатите и многу други организации за кои обичните луѓе не слушнале, ниту имале можност да се запознаат со крајната поделба на таквите групи, од кои многу го слават Сатаната и повикуваат на крај на човечката цивилизација што ја познаваме денес. Овие организации и стојат на располагање на елитата за постигнување на крајната цел, создавање на контролирано општество и создавање на Нов светски поредок (NWO).

По 150 години, на досега необјаснет начин, во јавноста протече строго доверливо писмо од Алберт Пајк (1809-91), водачот на илуминати-масонското движење во Америка, испратено до Џузепе Мацини (1805-72), неговиот италијански брат и соборец. Во ова чудно писмо, наводно испратено на 15 август 1871 година, Алберт Пајк дава прецизни упатства за планирање, предизвикување и водење на трите светски војни кои се сметале за неопходни за формирање на „Еден светски поредок“. Точноста на настаните изнесени во писмото, кои се случиле во меѓувреме (во 20 век), е едноставно неверојатна.

Вилијам Гај Кар (1895-1959), поранешен разузнавач во Кралската канадска морнарица, дознал за ова писмо од книгата „Откриена масонска тајна“ на кардиналот José María Caro Rodríguez (1866-1958).

Постои мислење дека некое време (наводно околу 1925 година) ова доверливо писмо на Пајк до Мацини било изложено во библиотеката на Британскиот музеј во Лондон. Сепак, Британската библиотека тврдеше дека таков документ никогаш не бил во нивна сопственост. Во книгата на Кар „Сатана, принцот на овој свет“ на страница 39, ја читаме следната белешка: „Чуварот на ракописи неодамна го извести авторот дека ова писмо НЕ е каталогизирано во библиотеката на Британскиот музеј. Изгледа чудно што човек со знаење на кардиналот Родригез требало да каже дека тоа било во 1925 година“.

Во својата книга „Саем на илуминатите – Езотерија, теорија на заговор, екстремизам“ (Париз, 2005), Пјер Андре Тагеф смета дека Кар создал „легенда“ за илуминатите Пајк, Мацини и Бизмарк и сатанистичката завера да завладејат со светот.

Сепак, посебно интересна е студијата „Алберт Пајк и трите светски војни“ на Кор Хендрикс, која колонизацијата на северноамериканските земји во 16 век ја гледа како почеток на глобалниот масонски проект на Новиот светски поредок.

Настаните опишани во наводното писмо на Алберт Пајк, „Црниот папа“ на светската масонерија и идеологот на Заговорот против Бога и човештвото, навистина се случија токму онака како што е опишано во писмото. Писмото на Пајк наводно започнува со следнава реченица:

Почитуван брат Мацини, за да владееме со светот, мора да предизвикаме три светски војни. Третата мора да биде против муслиманите. А тогаш ќе предизвикаме голема економска криза, па глад. Тоа се предусловите за воведување на светска диктатура.

Еве препис од главните делови од наводното писмо на Пајк:

Првата светска војна мора да се започне за да им се овозможи на Илуминатите да го соборат владеењето на царевите во Русија и да ја претворат таа земја во тврдина на атеистичкиот комунизам. Несогласувањата предизвикани од агенти на Илуминатите меѓу британската и германската империја ќе бидат искористени за поттикнување на оваа војна. На крајот на војната, комунизмот ќе биде изграден и искористен за уништување на други влади и слабеење на религиите.

Преку Ото фон Бизмарк (1815-1898), водачот и канцеларот на Прусија, која набрзо стана обединувач на првиот германски Рајх, Пајк долго време ги подготвуваше условите за Првата светска војна. Причината за започнување на општиот конфликт е атентатот на надвојводата Франц Фердинанд во Сараево на Видовдан во 1914 година, што говори за далекувидноста на планирањето на Илуминатите.

Втората светска војна мора да биде поттикната со искористување на разликите меѓу фашистите и политичките ционисти. Оваа војна мора да се води на таков начин што нацизмот ќе биде уништен и политичкиот ционизам ќе биде доволно силен за да воспостави суверена држава Израел во Палестина. За време на Втората светска војна, меѓународниот комунизам мора да стане доволно силен за да го балансира христијанскиот свет, кој потоа би бил воздржан и држен под контрола до времето кога ќе ни треба за конечната општествена катаклизма.

Третата светска војна мора да се поттикне со искористување на разликите предизвикани од агентите на „Илуминатите“ меѓу политичките ционисти и лидерите на исламскиот свет. Војната мора да се води на начин што ќе го уништи исламот (муслиманскиот арапски свет) и политичкиот ционизам (државата Израел). Во меѓувреме, другите народи, повторно поделени по ова прашање, ќе бидат принудени да се борат до степен на целосна физичка, морална, духовна и економска исцрпеност… Ќе ги ослободиме нихилистите и атеистите и ќе предизвикаме страшна општествена катаклизма и на народите јасно ќе им ги покажеме ефектите на апсолутниот атеизам, потеклото на дивјаштвото и најкрвавите превирања. Тогаш граѓаните насекаде, должни да се бранат од светското малцинство револуционери, ќе ги истребат тие уништувачи на цивилизацијата, а мноштвото разочарано од христијанството, чии деистички духови од тој момент ќе бидат без компас и насока, желни за идеали, но не знаејќи каде да го покажат своето обожавање, ќе добијат вистинска светлина преку универзалната манифестација на чистата доктрина на Луцифер, која конечно е објавена во јавноста. Оваа манифестација ќе произлезе од општо реакционерно движење кое ќе го следи уништувањето на христијанството и атеизмот, освоени и истребени во исто време.

За историската улога и придонес на идеолозите и водачите на заговорот на Илуминатите, доволно е да се споменат фактите што го „красат“ Пајк и биографиите на неговите соработници:

Алберт Пајк (Пајк на англиски значи „штука“), имал исклучителна кариера без никакво училиште: во 1840 година се приклучил на Масонската ложа, каде станал исклучително активен во работата на таа организација до 1859 година, кога бил избран за Суверен Голем Командант на шкотскиот ред на јужноамериканска јурисдикција. На тоа место бил цели триесет и две години и сето свое време го посвети на ширење на својот ред. Иако бил конфедеративен генерал во Американската граѓанска војна (1861-65), односно од страната што ја изгубила војната, на Пајк, како Голем масонски поглавар, тоа воопшто не му пречело – напротив. Му изградија споменик (доживотно) сред тронот на Вашингтон! Во доцните 1860-ти (околу 1869 година), тој беше главен водач на Кју Клукс Кланот. Тој бил сатанист и практикувал окултни ритуали; тој беше водач на сатанистичка група позната како Редот на Паладиум, основана во Париз во 1737 година. Се повика, како што напиша, самиот Луцифер!

Во Европа, десната рака на Масоно-илуминатите на Пајк беше Швајцарецот Филеас Валдер, поранешен свештеник, масон и окултист. Како што покажува строго доверливото писмо, Пајк тесно соработувал и со Џузепе Мачини, масонот на највисоката, 33-та иницијација, кој станал водач на Илуминатите во 1834 година, и наводно го иницирал основањето (или подобро оживувањето) на мафијата во 1860 година. Англискиот државник Лорд Палмерстон, наводно, бил уште еден од соработниците на Пајк, а негов човек во Германија бил споменатиот Ото фон Бизмарк, обединувачот на германскиот Прв Рајх.

Тој ја објави својата книга „Morals and Dogma of the Ancient and Accepted Scottish Rite Freemasonry“ (Лекции и учења на античкиот и признат Шкотски Ред на масонството, попозната како „Морал и Догма“) во 1871 година и оттогаш е објавена во неколку препечатувања. Книгата е еден вид масонска Библија и е наменета за членовите на највисоката, 33-та иницијација. Благодарение најмногу на оваа книга со повеќе од 900 страници, Алберт Пајк („Штука“) сè уште се смета за највлијателниот и најпознатиот масон на сите времиња!

Дебатата околу различните мислења продолжува, дали ова писмо е навистина на Пајк или е обичен плагијат, но напишаното во него некако детално опишува сѐ што се случувало во минатото, како и на она што сме сведоци денес…

ВАЖНО!!! Почитувани читатели на МКДПресс, ограничени сме поради нашите позиции! Најавете се директно на страницата www.mkdpress.eu . Споделете на вашите профили, со пријателите, во групи и на страници. На овој начин ќе ги надминеме ограничувањата, а луѓето ќе можат да стигнат до алтернативното гледиште на настаните!?
Можеби ќе ти се допаѓа